Grieks restaurant Alexandros
24 januari 2019

Menu

KOUDE VOORGERECHTEN

1 ELIES KE PIPERIES € 4,50
olijven uit Kalamata en groene pepertjes

3 TZATZIKI € 4,95
Griekse yoghurt met komkommer, knoflook en verse kruiden

4 TARAMAS € 5,50
zachte mousse van rode kaviaar en aardappel

5 TIROKAFTERI € 5,50
pikante mousse van feta en chilipepers

6 GARIDES COCKTAIL € 7,50
garnalencocktail met Griekse likeurtjes en fruit

7 MELITZANOSALATA € 5,50
aubergine mousse met feta, knoflook en verse kruiden

8 FETA € 6,50
traditionele Griekse schapenkaas

9 SKORDOVOUTIRO € 3,50
brood met kruidenboter

10 CARPACCIO MOSCHARISIO € 10,50
dun gesneden ossenhaas met garnituur

11 PIKILIA 1 persoon € 9,50
selectie van Griekse amuses 2 personen € 18,50
of meer

SALADES

24A PANTZARI € 6,50
geroosterde bietensalade met feta, walnoten en balsamico

24B DAKO SALATA € 6,50
salade uit Kreta met Kretens brood, tomaten, kappertjes, olijven en feta

24C CHORIATIKI klein € 5,50
traditionele Griekse boerensalade groot € 8,50

21 FETA FOURNOU € 7,50
fetakaas uit de oven met tomaat, paprika, oregano en olijfolie

WARME VOORGERECHTEN

12 MIDIA TIGANITA € 7,95
gebakken mosselen met knoflooksaus

13 DOLMADAKIA € 6,50
wijnrankbladeren gevuld met rijst, gehakt en dolmasaus

14 KEFTEDAKIA ME SALTSA € 6,50
kruidige gehaktballetjes in traditionele tomatensaus met kaas

16 KALAMARIA € 7,95
gebakken inktvisringen met cocktailsaus

17 MIDIA SAGANAKI € 8,50
mosselen uit de pan met witte wijnsaus, feta en afgeblust met Metaxa 5*

18 GARIDES SAGANAK € 8,50
scampi’s uit de pan in tomatensaus, feta en afgeblust met Ouzo

15 CHTAPODI STIN SCHARA € 10,50
gegrilde octopus met garnituur

19 SPANAKOTIROPITA € 6,50
bladerdeeg gevuld met spinazie en feta

20 FETA SAGANAKI € 7,50
gebakken fetakaas met ei, bloem en honing

 

 

SOEPEN

22 KREMIDOSOUPA € 5,50
uiensoep met brood en kruidenboter

23 ALEXANDROS SOUPA € 5,50
Griekse groentesoep met gehaktballetjes en brood


 

VERS UIT DE ZEE

33 PESTROFA € 18,50
gebakken forel, zalmfilet, inktvisringen, geserveerd met
gebakken aardappelschijfjes, dolma, cocktailsaus en koolsalade

34 GLOSSA € 24,50
Noordzeetong (±400 gram) met romige witte wijnsaus, geserveerd
met gebakken aardappelschijfjes, dolma, cocktailsaus en koolsalade

35 XIFIAS € 18,50
gegrilde zwaardvisfilet, geserveerd met gebakken aardappelschijfjes,
sperziebonen, dolma, cocktailsaus en koolsalade

36 KALAMARIA € 16,50
gebakken inktvisringen, geserveerd met gebakken aardappelschijfjes,
dolma, cocktailsaus en koolsalade

37 TSIPOURA € 19,50
gegrilde dorade royal, geserveerd met gebakken aardappelschijfjes,
sperziebonen, dolma, cocktailsaus en koolsalade

38 GARIDES € 19,50
scampi’s (zes), geserveerd met gebakken aardappelschijfjes, dolma,
cocktailsaus en koolsalade

39 SOLOMOS € 18,50
gegrilde zalmfilet, geserveerd met gebakken aardappelschijfjes,
sperziebonen, dolma, cocktailsaus en koolsalade

40 THALASSINO PIATO € 19,50
gegrilde zalmfilet, zwaardvisfilet en een scampi, geserveerd met gebakken
aardappelschijfjes, sperziebonen, dolma, cocktailsaus en koolsalade

41 LAVRAKI € 21,50
gegrilde zeebaars met garnalensaus, geserveerd met aardappeltjes
uit de oven, sperziebonen, dolma, cocktailsaus en rode bietensalade

UIT DE ZEE VOOR TWEE OF MEER

42 PLATEAU POSEIDON 2 personen € 47,50
gegrilde zwaardvisfilets, zalmfilets, scampi’s, sliptongen geserveerd met
aardappeltjes uit de oven, sperziebonen, dolma’s, witte wijnsaus en Griekse salade

43 PLATEAU THALASSA 2 personen € 45,50
gebakken zalmfilets, forellen, scampi’s in inktvisringen, geserveerd met
gebakken aardappelschijfjes, dolma, cocktailsaus en Griekse salade


Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van gebruik gemaakt van cookies.